Így dolgozunk

Mi az esküvő hangulatának a lehető legjobb visszaadására törekszünk és ennek megfelelően készítjük el az esküvői videófilmjeinket.

 

Mi az esküvő hangulatának a lehető legjobb visszaadására törekszünk és ennek megfelelően készítjük el az esküvői videófilmjeinket.

 

Alapvetően négy szakasza van az általunk preferált filmkészítési folyamatnak:

1. Előkészítés

A munkánk már az esküvő napja előtt legalább 1-2 héttel elkezdődik, amikor a párral bejárjuk az esküvő helyszíneit annak a napszaknak megfelelő időpontban, amikor majd ott az esküvő lesz, hogy lássuk a fényviszonyokat és egy csomó kérdést felteszünk mindenhol, a részletekre vonatkozóan a forgatási terv elkészítéséhez.

Például a templomban:

Csak szertartás lesz, vagy misével egybe kötve?

 • Mennyivel a szertartás kezdete előtt kapcsolják fel a világítást?

 • A szertartás előtt mennyi idővel tudunk bemenni a forgatás helyszínére?

 • Hol vannak a tiltott terek, ahová nem léphetünk a szertartás alatt?

 • Pontosan hol fog állni, ülni a pár és a tanúk?

 • Ha van több szószék, akkor melyik lesz használatban?

 • Lesz e hangosítás? Fix, vagy mobil mikrofonokkal?

 • A szertartást végző egyházi személy melyik oldalról kerüli meg az oltárasztalt? Merre lesz a fő közlekedő útvonala szertartás alatt?

 • Ha lesz virágcsokor, akkor az melyik oldalon lesz elhelyezve?

 • Kivonulás után hol lesz a gratuláció?

 • A szertartást vezető személy hol fog állni a beszédei alatt? Ha van több szószék, akkor melyiket fogja használni?
  Olvas-e fel valaki példabeszédeket? Ha igen, akkor ő melyik szószéket, mikrofont fogja használni?

 • Ha eső lesz, akkor hol lesz a gratuláció?

 • A szertartást követően mennyi idő alatt kell elhagynunk a felszereléssel a templomot?

 • Hol tudunk parkolni a lehető legközelebb?

 • Hány perc az út a templomig a felszereléssel?

 • stb.

   

Ehhez hasonlóan járunk el a polgári szertartás esetében is, továbbá minden helyszínt bejárunk, amennyiben lehetséges és rákérdezünk minden olyan részletre, ami fontos lehet. Ezek alapján megtervezzük, hova kerülnek a kamerák, melyek lesznek a mozgásirányok, stb. és elkészül egy forgatási terv.

Az esküvő napján ilyenekre már nincs idő, gyorsan peregnek az események és ahhoz, hogy a lehető legjobbat nyújthassuk az esküvő napján, amire csak lehet, előre fel kell készülnünk.

2. Helyszíni felvételek

A forgatás napján mi igyekszünk egy órával a kezdés előtt a helyszínre érni, hogy biztosan legyen idő mindent pontosan előkészíteni. A forgatási terv és az esküvői menetrend szerint dolgozunk, a váratlan helyzeteket, illetve a változásokat pedig kellő rutinnal és rugalmassággal kezeljük.

Szorosan együttműködünk a rendezvényszervezővel, ceremóniamesterrel, illetve vőféllyel a helyszínen, illetve a többi szolgáltató kollégával. Mi a jó csapatmunkában hiszünk.

A felvételkészítés során igyekszünk a háttérben maradni, hogy ne váljon egy filmforgatási helyszín az esküvőtökből, hanem szinte észrevétlenné válva, megmaradjon és élvezhető legyen számotokra is az esküvő atmoszférája. Ezért a forgatás alatt úgy öltözködünk, hogy beolvadjunk a násznép közé, ezzel sem bontva meg az eredeti hangulatot.

3. Utómunkálatok

Ebben a szakaszban zajlik a felvett képi és hanganyag kész filmmé gyúrása, fotókkal, feliratozással, effektekkel. Eseményenként összeállítjuk a filmet a hasznos jelenetekből. Ez egy 30 -50 perces nagyfilm esetében több száz felvételdarabkát jelent. Ezeket sorrendbe rakjuk, elvégezzük a szükséges képi és hangkorrekciókat.

A vágás során az eredeti hangokat, atmoszférát megtartva, a pár által kiválasztott zenét, zenéket illesztjük a különböző filmrészek alá (hossztól függően), illetve például a templomi szertartás során direkt a párnak szóló, hasznos személyes üzenetet is beillesztjük a (hosszabb) filmbe.

Elvégezzük az egyes részek közötti súlyozást, hogy melyik jelenetsor – például templomi szertartás, gratulációk, beszédek, stb. – milyen hosszú legyen, hogy a jelentőségének megfelelő arányban szerepeljen az esküvői videófilmben és mégse legyen unalmas, vagy kapkodós. Természetesen figyelembe vesszük a súlyozásnál a pár preferenciáit is. (Például erősen vallásos pár esetén a templomi szertartás nyilván hangsúlyosabb szerepet kap.)

Összehangoljuk az egyes filmdarabkák alatt hallható atmoszféra hangok, a beszédek és az aláfestő zenék hangerejét, hogy meglegyen a térérzet, mégis minden hallható és érthető legyen.

4. Tesztelés és átadás

Az elkészült esküvői videófilmet adathordozóra írjuk és nekilátunk tesztelni egy 50″ -os (127 cm-es képátlójú) televízión, hogy lássuk nagy képernyőn az egészet egyben és kijöjjenek a hibák, ha vannak. Ezután korrigáljuk a látott hibákat, állítunk a jelenetek súlyozásán, ha szükséges.

Finom-hangoljuk a hangok arányát – atmoszféra hangok, beszédek, aláfestő zene -, adott effekt mennyire passzol az adott helyre, nem zavaró-e, stb. Ezután újra teszteljük és teszteljük, amíg elégedettek nem leszünk a végeredménnyel.

Végül a kész anyagot kiírjuk az átadási adathordozóra, a csomagban meghatározott példányszámban, majd átadjuk a filmet. Erre legtöbbször a bemutatótermünkben kerül sor, ahol a párokkal együtt megnézzük az elkészült filmet, illetve filmeket, válaszolunk az esetlegesen felmerülő kérdéseikre.

FIGYELEM – MINŐSÉG – ALAPOSSÁG – ÉRZELMEK

Videós vélemények párjainktól

szerethető filmjeink

Visszajelzések

Emlékek és élmények

Esküvői VideóFilmek

Szerethető és nézhető filmek